4 comments on “φωτογραφίες από τη δολοφονική επίθεση

 1. marasagis, ξέρεις τι καπνό φουμάρει αυτό εδώ;
  http://filonoi.gr/2016/11/19/poios-elegxei-toys-syrioys-prosfyges/
  http://filonoi.gr/2016/11/19/keerfa-kata-ellados/
  http://filonoi.gr/2016/11/20/lehlathmenes-kai-nekres-zones-sthn-xio/

  Τυχαία έπεσα επάνω του, και με έβαλε σε σκέψεις. Υπάρχουν πολλές «πληροφορίες», που δεν είδα αλλού, κι αν αληθεύουν, τότε το πράγμα ξεφεύγει πολύ από το «αντιφασιστικό» και το «φασίστες εναντίον προσφύγων».
  Γενικά, και πέρα από έναν ελληναράδικο «εθνο-πουτινισμό» (λέω…), που πιθανόν αποπνέουν οι οικοδεσπότες (και που, αν είναι, έτσι ερμηνεύει την πρόσβαση στις έξτρα «πληροφορίες»…), από τα αναγραφόμενα φαίνεται, πως οι κόντρες των ιμπεριαλιστών μεταφέρονται σε μας άμεσα μέσω του λεγόμενου «προσφυγικού». Και μάλλον εισάγονται μέσω αυτού.
  Οσο για τους ιμπεριαλιστές, ενώ από την μία πλευρά δεν έχω καμιά αμφιβολία για τον Πούτιν, η άλλη δεν είμαι σίγουρος πως εκπροσωπείται από τον …..Τραμπ!
  Αν θυμηθώ κι αυτό εδώ:
  http://www.capital.gr/tax/1895790/stirizei-xilari-klinton-gia-tis-proedrikes-ekloges-tou-2016-o-tzortz-soros
  Γι αυτό είμαι κουμπωμένος με μερικούς «αντιφασίστες» τουλάχιστον όσο και με τους φασίστες.
  Αισιοδοξώ πάντως, πως κάποια πράγματα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα.

 2. Σεχτάρ, δεν ξανάτυχε να δω αυτό το σάιτ. Η πρώτη εντύπωση πάντως είναι ότι εντάσσεται – και σε κάποια σημεία που πρόσεξα, με χυδαίο τρόπο – σ΄αυτό που λες μεταφορά των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων σ’ εμάς μέσω του προσφυγικού. Άλλωστε αυτή η μεταφορά πηγάζει εξαρχής από τη διαχείριση που επιφύλαξαν στο ζήτημα ΕΕ-ΝΑΤΟ-κυβέρνηση: με την δημιουργία του προβλήματος από τις επεμβάσεις και τους πολέμους τους, το στοίβαγμα χιλιάδων ανθρώπων περιορισμένων κάτω από άθλιες βιοτικές συνθήκες, τη μετατροπή των νησιών ουσιαστικά σε χώρους εκτοπισμού των προσφύγων, τον εγκλωβισμό τους στις «εσχατιές» της ΕΕ, την παραπέρα ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, με το προσφυγικό σαν διπλωματικό επίκεντρο μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας, με την εναπόθεση ζητημάτων υποδοχής και διαβίωσης στις ΜΚΟ (που αρκετές αποτελούν μακρύ χέρι διάφορων κρατικών οργανισμών και υπηρεσιών), με την εγκαθίδρυση συνθηκών «αυτοματισμού» που ευνοούν φασιστικές «δράσεις» σαν και την προχθεσινή αλλά και τη δημιουργία εθνοτικών προστριβών ανάμεσα στους εκτοπισμένους πρόσφυγες λόγω άνισης μεταχείρισης ή για το ένα… ντους που εξυπηρετεί κάποιες εκατοσταριές ανθρώπων κλπ κλπ.
  Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι όλη αυτή την κατάσταση όχι μόνο τη θεσμοθετούν αλλά επιδιώκουν και την αξιοποίησή της σε αντιδραστικές κατευθύνσεις. Προσωπικά δεν αμφιβάλλω ότι η όλη διαχείριση θεσμοθετείται με τον συγκεκριμένο τρόπο ακριβώς προκειμένου να είναι πρόσφορη σε τέτοια αξιοποίηση. Άλλωστε και μόνο η εγκαθίδρυση ευρωπαϊκών στρατοπέδων συγκέντρωσης, αποτελεί από μόνη της μορφή ενίσχυσης του κατασταλτικού οπλοστάσιου της εξουσίας των μονοπωλίων με ένα μέσο που ως τώρα δεν διέθετε. Τώρα «για τους πρόσφυγες», δήθεν λόγω ανάγκης, αλλά πριν περίπου 3 χρόνια γινόταν λόγος για αντίστοιχες «λύσεις» για τους… «φοροφυγάδες» και πάει λέγοντας…
  Όσο για τους ίδιους τους πρόσφυγες, που τους έχει φέρει ως εδώ ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει μεταξύ τους πολιτική ομοιογένεια, είναι ουσιαστικά ένας «πληθυσμός» ανθρώπων που έχουν βρεθεί σε συνθήκες μαζικού περιορισμού, εγκλεισμού και στερήσεων κι όλα αυτά μαζί ευνοούν τις διάφορες στρατηγικές χειραγώγησης του ζητήματος.
  Για όλα αυτά είναι για το λαϊκό κίνημα μονόδρομος η έκφραση της δικής του, γνήσιας, διεκδικητικής αλληλεγγύης.

  • Πάντως έχω μιαν υποψία, πως ο Σόρος είναι στον πυρήνα του πιο επιθετικού ιμπεριαλισμου και αυτή η πλευρά πρέπει να βρίσκεται πίσω και από ό,τι τρέχει εδώ τριγύρω: «Αραβική Ανοιξη», Ουκρανία, Τσετσενία, Αρμενία, Αφγανιστάν από παληότερα κλπ. Με εντυπωσιάζει επίσης η «προχώ» ταχτική του: Δεν κάθεται «απέναντι» από τον αντίπαλο (το εργατικό κίνημα) αλλά διεισδύει στις γραμμές του για να το παραλύσει. Εξαιρετική κίνηση!
   Για τους «αλληλέγγυους» και «αντιφασίστες» επιμένω: Πολύ ύποτη ιστορία σε συνάρτηση και με τα παραπάνω.
   Στα δε νησιά η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει. Το θέμα της αλληλεγγύης θα το αντιμετωπίσουν εκείνοι, έχοντας ολόκληρο το πρόβλημα μπροστά τους.
   Εγώ, τι να πάω να τους κάνω; Τον ινστρούχτορα;
   Η γνώμη μου θα έχει αξία μόνον εφόσον θα έχει άμεσες συνέπειες για μένα.

   • Αυτή η τελευταία φράση σου είναι που δημιουργεί και σε μένα μια ορισμένη αμηχανία… «Η γνώμη σου θα έχει αξία μόνον εφόσον θα έχει άμεσες συνέπειες για σένα». Και τι άμεσες συνέπειες έχει για σένα ώστε να έχει και αξία; Μέχρι όμως ν’ ανακαλυφτεί αυτό, τρέχουν οι άμεσες συνέπειες της συγκεκριμένης πραγματικότητας, η οποία δεν αλλάζει αν πίσω από αυτά είναι ο σόρος, ο κόρος ή ο χόρος. Και για όνομα, η προσφυγιά είναι «εφεύρεση» αρχαιότερη από τον κάθε Σόρος! Όπως «αρχαία» είναι και η επιδίωξη της αντιλαϊκής της αξιοποίησης. Παραπέρα δεν καταλαβαίνω ούτε σε τι εξυπηρετεί, ενώ βρισκόμστε απέναντι στη συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση, να μας καταλαμβάνει αυτή η μορφή «σκεπτικισμού», όπως δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι οι «εκείνοι» που «θα αντιμετωπίσουν το θέμα της αλληλεγγύης» στα νησιά, ούτε τι σημαίνει «η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως». Νομίζω αντίθετα ότι η κατάσταση είναι πολύ συγκεκριμένη και απαιτεί συγκεκριμένη τοποθέτηση και σε αυτό αποσκοπούν αυτές οι δυο τελευταίες αναρτήσεις, από την πλευρά μου τουλάχιστον. Επίσης, δεν είναι καθόλου σωστό να μπαίνει κάθε μορφή αλληλεγγύης στο τσουβάλι των ΜΚΟ, ή επειδή είναι ύποπτες οι ΜΚΟ που τους έχει ανατεθεί εργολαβικά η «αλληλεγγύη», να θεωρείται γι’ αυτό ύποπτη η αλληλεγγύη γενικά.
    Ειλικρινά στο σχόλιό σου διαβλέπω μια κάποια εσωτερίκευση της σύγχυσης που μεθοδικά καλλιεργεί ο ιμπεριαλισμός με τη συνδρομή και της ελληνικής κυβέρνησης. Όμως είμαστε για να διαλύουμε τη σύγχυση, όχι για να την αναπαράγουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s