Ο ΑΣΩΤΟΣ

ΑΣΩΤΟΣ

Νίκος Καζαντζάκης, Αναφορά στον Γκρέκο

***

Ο ΑΣΩΤΟΣ

ταινία μικρού μήκους, 1990

με τους
Ξενοφώντα Βαρδαρό
Αντώνη Βλησίδη
Αλέκο Πετρίδη
Ευαγγελία Σέχα
Γιώργο Συμεωνίδη

διεύθυνση φωτογραφίας: Προκόπης Δάφνος

μοντάζ: Βαγγέλης Γούσιας

σενάριο – σκηνοθεσία:
Άγης Μαραγκουδάκης

***

edit 8-2–2014: Το βίντεο του φιλμ αφαιρέθηκε (το αφαίρεσα) από το γ.τ. λόγω ειδοποίησης περί πνευματικών δικαιωμάτων και «αποκλεισμού του από μερικές χώρες». Μπορεί παντώς να το παρακολουθήσει κανείς εδώ, για όσο ακόμα θα  βρίσκεται εκεί, και μέχρι να ολοκληρωθούν οι πειραματισμοί μου για μια υβριδική βουβή – ηχητική βερσιόν που ελπίζω να μην επισύρει αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων. 

***

edit 9-2–2014: Η ταινία που μπορείτε να δείτε παρακάτω δεν είναι η πρωτότυπη βερσιόν, αλλά μια «υβριδική» βουβή – ηχητική – ομιλούσα εκδοχή, που προέκυψε εκ των ενόντων λόγω της «προειδοποίησης πνευματικών δικαιωμάτων»  του γ.τ., η οποία αφορούσε την  μουσική που είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί. Σαν αποτέλεσμα, κάποιες σκηνές έγιναν ίσως πιο ατμοσφαιρικές λόγω της σιωπής και της ηχητικής μπάντας που χάνεται κι εμφανίζεται, δόθηκε επίσης με κάποιο τρόπο μεγαλύτερη έμφαση στο «νόημα» χάρη στην αναδιάταξη του λόγου (γραπτού και προφορικού), προστέθηκε επίσης ένα ακόμα μουσικό θέμα (ενώ αφαιρέθηκαν άλλα). Αλλά συνολικά είναι βέβαια αποτέλεσμα ανολοκλήρωτο. Κάτι σαν κόπια  εργασίας ενός φιλμ που ακόμα συνεχίζεται.
Αρνητικό στοιχείο ο οπτικός «θόρυβος», δηλ. τα πηδήματα της εικόνας που οφείλονται στις διαδοχικές επανεπεξεργασίες υλικού ψηφιοποιημένου από VHS.

***